05 March 2009

Slander or Misunderstood???

should I erase that person from my life???
but she's my friends...

what you see is not like what you think it is...

********************

please don't be a 'mak cik kepoh', it's annoying...

********************

before you drag someone else in that situation, talk to that person 1st...
your action actually will humiliate him/her...

********************

if there's anything bothers you about him/her, talk to that person personally...
don't ask someone else to talk to that person because the message will not be conveyed 100%...

********************

it happened 2 months ago...
but I just knew about it yesterday from somebody...
eventhough it doesn't involved many people but it humiliated me!!!
I'm really disappointed because she pretend to be nice in front of me...
is it so difficult for her to just talk to me directly in person???
there's no need to ask someone else talk to me because that person didn't see anything...
now I admit that our appearance didn't really indicate anything...
it's useless if you just look nice physically but not your heart???
to tell you the truth, today I wasn't really pleasant to see her in the class...
at the moment, I need some time to be rationalized again...
I'm currently really angry with her, really angry!!!

12 Comments:

  1. RuBy said...
    Huhuhu...Sapekah gerangan org itu?

    I totally agree wth u la..what you see is not like what you think it is.and.dont judge a person by its appearance...

    Lagi satu,if tak puas hati cakap je...>>>bercakap based on my experience...heheheh
    Jepah said...
    jepah pun selalu je ckp kalu ade ape2, ckp direct... tp, manusia...
    tetap ade sense nk ckp2 belakang n pkai org tgh... hmmmm...
    Liyana said...
    ruby...
    dia:kawan yang aku kenal sejak Taaruf PJ...
    sampai mak aku pun kenal dia, tapi tak sangka dia buat macam ni kat aku...
    masa dia susah, dari kat PJ sampai ke sini aku sentiasa tolong walaupun masa tu aku pun sibuk dengan hal lain...

    masalahnya dalam hal ni, dia cuma tengok 1/4 dari apa yang terjadi...
    so, dia tak boleh buat kesimpulan sebab dia tak tau cerita sebenarnya hari tu...

    yang aku bengang sangat tu:
    1. dia heret 'orang luar' masuk campur dalam hal ni...
    dan ia dah bagi -ve view pasal aku terhadap orang yang dia heret...
    2. dia suruh kawan baik aku cakap kat aku...
    susah sangat ke nak cakap terus kat aku???
    lagipun member aku tu mana tau apa yang jadi...

    pasal tu aku ni ada sikit anti dengan golongan X...
    heh~ aku rasa ko faham kot sape dalam golongan X ni...
    Liyana said...
    jepah...
    masalahnya dia tak mau cakap terus kat saya...
    dia guna orang tengah, dan orang tu pulak malas nak masuk campur hal ni sebab dia tak tau hujung pangkal...
    kesian gak sebab dia kena desak dengan dia pasal saya...
    padahal hari2 jumpa saya dalam kelas...
    rupe2nye cuma berpura2 je...
    sungguh saya sangat marah sekarang ni...
    RuBy said...
    huhuuh..aku benci gak org cam2...

    err..golngan X tu golongn pe r?[blur...]
    hahahah
    Liyana said...
    ruby...
    nanti aku bagitau...
    kat sini terlalu open la...
    kang ada yang marah kat aku...
    :: !zyan :: said...
    liyana, think it this way. Kat luar nanti liyana akan jumpe lagi ramai, lagi teruk, lagi kejam dari tu. back stabbing tu perkara biase in working world. ape tah lagi kata-mengata ni. It just a matter of time je bile kite akan kene. I had it before n it makes me stronger day by day.

    setakat kes kecik2 ni...buat bodo je liyana. lame2 dorg stop.
    Liyana said...
    kak !zyan...
    thanks for the reminder... (^_^)
    saya tau kat luar lagi dahsyat situasinye...

    saya boleh je buat bodo...
    tapi, saya jumpa orang tu hari2...
    sejak saya tau apa dia buat, saya dah tawar hati...
    saya tak boleh tipu diri saya kata takpe, buat tak tau je...
    :: !zyan :: said...
    ye paham..sbb hari2 jumpe kan.
    takpe, satu hari nanti kebenaran akan terbukti jugak

    jangan layan sgt emosi. Fokus je kat ape yg sebenarnya liyana patut fokuskan.
    Liyana said...
    kak !zyan...
    aah, hari2 jumpa...
    tu pun nasib tak tinggal setingkat kat T5...
    kalau tak 24-7 nampak muka tu...

    harap dengan ada kawan2 lain, saya takkan fikirkan sangat pasal ni...
    thanks again ya kak...
    RuBy said...
    hohoo..ye betul..nanti ye..
    ko sabar2 je la k..
    Liyana said...
    ruby...
    memang tengah bersabar pun...
    cuma tak tau berapa lama boleh bertahan...

Post a Comment