21 February 2009

Semester 3 08/09: Kuantan or Gombak???


tentative dates for web-based pre-registration of course for semester 3 08/09 and semester 1 09/10 sessions...
23 February-2 March...
level 1: 26 and 27 February

if I want to study in Kuantan, I'll take:
1.LM 2016:Bahasa Melayu for Science Student...
2.UNGS 2050K:Ethics and Fiqh for Everyday Life...

but if I want to go to Gombak, I'll study:
1.MGT 4810K: International Business...
2.MGT 4320K:Human Resource Management...

I'm in dilemma right now...
what to do, which 1 to choose...
I've no idea at all...

20 Comments:

  1. Jepah said...
    hmmm...
    think what is the best for u...
    alien said...
    mintak pendapat ibubapa..abang, adik beradik..kakak..kawan2..lect..
    buat kesimpulan dari situ..
    kalau x yakin gak..solat istikharah..mintak petunjuk
    Liyana said...
    jepah...
    2-2 ada baik buruknya...
    ntahlah nape kali ni rasa macam payah sangat nak bagi kata putus...
    Liyana said...
    alien...
    my mama said it's all depends on me...
    she'll support whatever my decision is...
    kalau tanya kawan2, dorang nak ambil kat Gombak...
    sebab bila lagi nak belajar kat sana...
    nilah peluangnya...
    alien said...
    yeah, she right..
    its depend on you..
    which u want more.. I mean, between both two choices.. which u more into..
    then, choose that..
    aSma' Soleha said...
    kalau tanya pendapat akak, akak akan kata g la Gombak! rasa suasana kat sana.. n develope urself..

    jauh perjalanan, luas pemandangn, bertambah pengalaman! ;p
    Liyana said...
    alien...
    hmmm, ntahle...
    susah sangat kali ni nak buat pilihan yang tepat...
    ni baru pasal hal short sem...
    belum masuk lagi pasal nak buat internship 2 tahun dari sekarang...
    susah jugak nak buat keputusan ni...
    Liyana said...
    kak asma'...
    banyak benda nak kena ambil kira kalau nak buat short sem kat Gombak...
    antaranya:
    1. saya dah kena susun semula study plan saya...
    letih la kak, rasanya ni kali ke-4 saya buat study plan baru...
    2. keadaan kat Gombak, saya mana tau camne...
    3. nak kena angkut sikit baju...
    sampai kawan saya cakap, Liyana kalau tak cukup baju weekend kita keluar gi beli baju...
    Huzai said...
    Gombak2!.

    Dont miss out on ur chance to become a KLite! A gadis urban.

    Heeehee. :)
    Liyana said...
    huzai...
    KLite ye, gadis urban...
    so you think I'm not urban just because I'm in Kuantan lah ye...
    FYI, KL dah jadi sebahagian daripada hidup gadis Kedah ni...
    plus, I'm city-oriented girl lah bro...
    Huzai said...
    Hehe. I didnt say so. It's just drilled into everybody's mind nowadays that KLites are the most 'urban' thing there is, the trend setters. The most 'urban' label that can be attached to anybody. Haha.
    azuwanmusa said...
    Sekarang kamu perlu pikir jugak kepentingan subjek tu. berguna tak subjek tu utk career kamu akan datang. Yang lain leh setel kemudian .Studi plan tu kena berkorban skit la.

    Saya dah ambik bm n ungs tu. Rasa2 kamu leh blaja sendiri kot. Yang kos gombak tu nampak bagus. Mesti bermanfaat kelak. HEhe
    Liyana said...
    huzai...
    yeah it's more synonym KL-urban...
    btw, I don't really mean what I said previously...
    lalala~
    Liyana said...
    azuwan...
    wah, ramai yang suruh pergi Gombak ni...
    yang kat Gombak ni minor...
    yang kat Kuantan ni U requirement...

    kalau macma tu nampaknya memang ada yang perlu dikorbankan...
    ada masa sampai Khamis depan untuk membuat keputusan...
    :: !zyan :: said...
    I root for Gombak!

    Sbb subjects yg kat Kuantan tu boleh diselit2 pada sem-sem yg akan datang. Utk MGTs tu...bukan setiap sem pun liyana boleh amik kan?

    p/s: akak tatau nape akak tetap suke short semesters. Hihi..tak penah mis amik sem3 tu. Sbb rase best. Semester yang pendek. Hari2 pegi kelas yg sama...terus exam...tamat la semester itu. Hihih.

    nak tak nak...sooner or later..study plan tu memang akan kerap ditukar-ganti nanti. Tak yah pikir2 sangat.
    Liyana said...
    kak !zyan...
    apa yang akak cakap tu memang betul...
    subjek MGT ni Dr. Samsun dah bagi dah sem bila ditawarkan dan bila boleh amik...
    bukan boleh main redah amik sekali dengan senior2...

    saya pernah rasa sem3 sekali je...
    masa 1st year 06/07 kat PJ...
    masa tu amik Maths3 dengan Computer 2...
    tapi best walaupun hari2 ngadap subjek yang sama je...

    pasal study plan tu, saya dah letih tukar tempat U requirement...
    macam core courses under CTS dengan minor memang dah fixed...
    cuma kena ubah2 U requirement, tu yang tak tahan...
    :: !zyan :: said...
    ala dik..tu hal kecik je. Jgn serabutkan pale sangat.
    Liyana said...
    !zyan...
    ya la kak...
    baik...
    KNOWLEE said...
    Better amik MGT subjects dulu.
    Subjek sibuk-sibuk yg lain tu amik kemudian pun takpe.
    Ntah, pada akak amik core course dulu lagi better.
    Terpulang la.
    Dua-dua pun kena amik jugak nanti kan.
    Takyah runsing2 sgt la.
    Liyana said...
    knowlee...
    kak, saya dah buat keputusan dah pun...
    btw, thanks for the advices... (^_^)

Post a Comment