28 February 2009

STBB Or SMBB???


this morning I went out at 9.50 with my friend, Fadhilah...
we thought that there's no bus because this semester we don't have any class on weekend...
when we were at the front of the CF Brother, we saw the shuttle bus...
and interestingly something happened when we're in the bus...

"ada lagi ke?"

"ada pak cik, tunggu kejap ye."

"takpe pak cik tunggu."

then this pak cik were talking with the girls who's sitting in front...
for you information, mine is in the 4th row(my favourite seat)...
3-5 minutes later...

"tu yang kat sana tu nak naik bas jugak ke?"

then he saw that those girls were heading to a car...

"oh, naik kereta rupenye."

"ala pak cik, dorang ada kereta kami mana ada kereta."

"kamu takde kereta, tapi kamu ada bas."

"ye la, dengan driver sekali."

then those at the front were laughing...

20 Comments:

  1. Szakif said...
    alemek.. rasenye SMBB lom established lagi, tp dah de orang gunekan~ hu~

    btw, aku rasa itu lebih kepada SMBB. dengan statement tu boleh buat pakcik tu rasa tenang dan senang kot, pasal ade yang layan dia punya STBB.

    matila berbelit2 fakta :P
    Szakif said...
    i mean, well-established :)
    3p4h said...
    Serius lawak!!! ~Hahaha... Pakcik2... So muka sape yg merah tyme 2??? =P
    Liyana said...
    Zaki...
    aku letak je sebab benda ni jadi dalam bas...
    lagipun pak cik Azlan ni memang rajin sembang dengan student...
    sekali dia cakap camtu, terkejut gak aku...
    Liyana said...
    Zaki...
    well established or not, I'm still trying to understand SMBB...
    ntah nape aku masih lagi tak faham2...
    Liyana said...
    abang 3p4h...
    muka merah gelak kot...
    tapi serius, sisters kat depan memang gelak dengar pak cik ni cakap camtu...
    Szakif said...
    nanti2 aku teruskan entri SMBB supaya pembaca akan dapat idea yang lebih jelas lagi tentangnya :)

    owh rasa macam gatal nak naik bas la pulak pasni. pakcik azlan ni yang mane satu eh? yang ade iras2 macam prof torla tu ke? aku rasa kalo yang iras prof torla tu, macam senyap je orangnya~
    Liyana said...
    Zaki...
    baik!!!

    toksah gatal2 nak naik bas...
    awak tu dah ada Kembara Biru... :P

    iras Prof Torla ke???
    takle, aku tengok muka dia more macam Dean kita je...
    comey... (^_^)
    tapi pak cik ni lagi tinggi la dari Dean kita...
    Jepah said...
    erm...
    Liyana said...
    jepah...
    tak tau nak komen ape??? :P
    Szakif said...
    so i think we are talking about different people here.

    driver bas bukan sorang je kan?
    Liyana said...
    Zaki...
    yeah different people...

    not anymore...
    I mean for the shuttle bus in the campus la...

    dulu(sem lepas) ada sorang pakcik ni, dia je yang drive dari pagi-petang...
    yang pak cik Azlan ni asalnya bawa bus weekend je...
    seingat aku sebelum final dia baru mula bawa bas masa weekdays...
    pastu, tambah 2 orang abang(late 20's and early 30's I guess)...
    jadi sekarang ni 3 orang yang bawa bas...
    pak cik Azlan ni dengan 2 orang abang...
    azuwanmusa said...
    Oh, nasib baik mood pakcik tu baik. Dapat wat lawak.

    Aku pernah naik bas uia yang driver nya mcm ******.

    Ok, dia marah2 org.
    RuBy said...
    hohoho..teringat zaman aku naek bus lu...ceit poyo jer..(abaikan ye)...sem lepas,kiteorg dulu tak tau nama pakcik tu..last2 kiteorg panggil pakcik azlan pakcik baek..pakcik yang weekdays tu pakcik jahat..ade ke patut lalu je sebelah org duk jaln kaki..ptutnya kutipla cam pakcik azlan..huhuu..hakhakhak
    Szakif said...
    ade tak bace satu artikel dalam erudition yang latest pasal bas UIA? ok sila bace. takmo cakap.
    Liyana said...
    azuwan...
    pak cik tu memang baik...
    suka sangat sembang dengan student...

    1st driver bas yang aku kenal masa masuk sini dulu...
    dia le yang paling teruk kot~
    syukur, dia dah takde...
    Liyana said...
    ruby...
    tu le pakcik yang kami semua dok nyumpah2...
    ada dia kesah korang jalan tengah panas???
    tapi lantaklah, sekarang ada pak cik Azlan...
    orang jalan ke KOS pun dia amik...
    Liyana said...
    Zaki...
    yang words from kak Husna, SRC rep from KOS???
    dah baca la...
    tapi aku tak yakin semua tu akan dapat dalam masa terdekat...
    Szakif said...
    bukan :D
    Liyana said...
    Zaki...
    habis tu yang mana 1 ni???
    aku dah tengah bingung lagi ni...
    baru je siapkan book review yang kena submit pagi ni nanti...
    huhu~

Post a Comment