13 January 2009

You Know What You Want...

be confident, like this girl...
note:this is a zoomed picture...

last night...
"kawan-kawan aku dah tak mau ambil double."
"nape?"
"sebab dorang tak mau ambil short sem ni."
"apa kaitan short sem dengan ambil double atau 1 major?"
"dorang takde duit."
"duit untuk ape pulak?"
"duit nak bayar mahallah fees short sem ni."
"eh jap, bukan dorang dapat PTPTN ke?"
"dapat, tapi dah habis."
"erk." I'm speachless at that moment...

"so, kau still nak ambil double ke."
"aku dah nekad akan teruskan jugak."
"Finance dengan Stat ke?"
"haah."
"short sem memang ambil HRM dengan IB lah ni?"
"yup, lagipun tadi mama call. Aku dah cakap kat dia."
"senang ek."
"aku pernah cakap pasal ni kat dia sem lepas."
"ala, kau ada abang kat KL."
":D bolehlah kot tiap-tiap minggu aku balik, macam dulu masa kat PJ."

14 Comments:

  1. Szakif said...
    ada orang tu, banyak duit simpanan dia. so boleh la tampung masa short sem nanti. kan? dok gombak nanti, senang nak ulangalik KL. balik hari pun boleh kalo nak. pasal tu orang tu nak amik gak short sem. huhu~

    untung2 buat double minor dik. advantage kat ko gak. time kat U ni la nak live life to the fullest as a student. insha Allah masa hadapan nanti akan terjamin.

    owh nasehat yang tipikal katanya~
    Jepah said...
    study2... duk rumah cuti lame2 pun bosan gak... hohoho...

    sal duit... pndai2 la blanje... cukup je kalu bijak berbelanja... pinjaman, biasiswa... bukan utk bermewah, tp utk bantu utk study...
    3p4h said...
    Herm... pelik tul, bdk2 2 bkn ke duit dorg br msk? X kan da abis? Hish... Rakus sgguh mreka itu =p

    Dorg kne join klinik financial nnt..
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    Zaki...
    nasihat yang tipikal dari ko...
    ala, macam tak biasa pulak...
    nampaknya aku macam takleh buat short sem untuk minor...
    nantikan ceritanya!!!
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    jepah...
    cuti sebulan pun dah bosan...
    ni kan pula cuti 3 bulan...
    tension!!!
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    abang 3p4h...
    kalau dalam seminggu keluar 2-3 kali...
    mau tak habis duit PTPTN nye...

    betul2...
    bukan setakat klinik financial, tapi klinik for the shopaholic... :P
    Szakif said...
    takpe la... cuti kang ternak la lemak banyak2 k~ huhu~
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    Zaki...
    takmo!!! :P
    3p4h said...
    Ish.. Kalo sminggu 2 3 kali dorg kuarkn stakat rm50 skali kluar, tntu x abis kn??

    Hishh.... Pantang btul dgn bdk2 zmn skarang nih.. Nak kne cuci!!!
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    abang 3p4h...
    RM50, kalau pandai belanja mesti lebih untuk perbelanjaan 1 minggu...
    biasalah mereka ni...
    jenis tak boleh duduk diam2 dalam kampus...
    mesti kena keluar bila2 ada masa free...

    p/s:abang 3p4h perasan saya tak tadi masa kat depan roundabout???
    3p4h said...
    Haa??? Ya ampun, masih enggak bisa ketemu..

    Erm... xperasan la liyana.. Masa driving xboleh pndg2 tmpt lain =p Kene fokus.. Heheee
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    abang 3p4h...
    takpelah kalau tak perasan...
    memang pun masa memandu kena fokus...
    nanti2 jumpa juga... (^_^)
    3p4h said...
    Erm, insyallah....
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    abang 3p4h...
    amin... (^_^)

Post a Comment