13 November 2008

Can I Drive Again???

nice car right???

I haven't drive for quite a long time...
I think now is the time for me to polish again my skills...
I got my driving license for about 2 1/2 years already...
no more 'P' appear on my driving license for more than 7 months...
and of course no more 'P' stickers on abah's car since 29th April...
yes again it's about 29...

among my friends I think I'm one of the luckiest girl...
because mostly my friends are allowed to drive car only...
but not in my situation...
I'm really happy because I can drive and ride both car and motorcycle...
it's difficult for todays parents to allow their daughter to ride motorcycle...
I think you can guess the reason for the above statement...

hopefully, I still have that 'touch'...
but if I don't it means that I need to start again...
just wondering...
can I drive again???

10 Comments:

  1. KNOWLEE said...
    Ala, nnt practice bwk dlm 5-10 minit kat sekitar tmpt kurang kereta.
    Lama2 nnt mesti dah recall balik.
    Kalo bakat tu ada dlm diri, dah lama tinggal pun, tetap terer.
    Eh, mende merapik ntah. =p
    Szakif said...
    hati2 ye belajar drive. semoga berjaya. jangan jadi tipikal pemandu kereta wanita malaysia. ubah stereotype ini! heh~
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    kawasan perumahan tempat saya tinggal memang sesuai nak praktis bawa kereta semula...
    bakat memandu tu rasanya hanya mama kot yang ada(I mean in my family)...
    sebab dia jarang drive, but she have that magic touch...
    as if she always drive the car...
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    thanks for the reminder...
    InsyaAllah akan beroleh kejayaan...
    usaha tangga kejayaan...

    I hate that kind of stereotype...
    macamlah aku suka jadi tipikal driver...

    oh nanti kejap...
    ko taip 'tipikal pemandu kereta wanita malaysia'...
    adakah aku termasuk dalam golongan wanita???
    tidak, aku masih muda untuk ke kumpulan itu...
    hahaha~
    Szakif said...
    ok la ok la... untuk lebih general dan ko jugak included (degil tau dia ni)..

    tipikal pemandu kereta perempuan malaysia

    :P
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    ape pulak ni(geram 3x:macam dalam upin ipin)...
    sampai hati ko included kan aku sekali...
    siap italic dengan bold pulak tu...
    huhu~

    baru tau ke aku ni degil...
    nanti boleh tambah dalam list tu... :P
    1.garang...
    2.degil...
    As said...
    bolehnye..kena confident!

    tp if lama tak bawak motor, then nak start bawak smula, itu bahaya :D agak susah hehehehe
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    motor memang bahaya...
    tapi nasib baik dapat gak izin ambil lesen motor...
    takpe, buat satu2 dulu...
    mula2 kereta sebab kat rumah ada kereta je...
    motor tu nanti akan diikhtiarkan macam mana nak polish balik skill...
    Szakif said...
    yana boleh!
    © Liyana.Sara.Salleh said...
    thanks... :D

Post a Comment